Richdark V Thrones of Britannia máš armádu v podstate takisto rozdelenú na tri vrstvy: odvedencov, družinu a elitu. Tie majú základné a vylepšené jednotky. Potom máš pri každej obmedzený počet, koľko jej vieš v daný moment naverbovať, kým sa znovu nedoplní a čím lepšia jednotka, tým je ten počet nižší. Tento limit vieš samozrejme postupne navyšovať cez rôzne akcie, obmedzovať ťa ale neprestane. To znamená, že si nevieš naverbovať toľko elitných jednotiek, koľko chceš a navyše, ak o ne v nejakej bitke prídeš, trvá ti dlhšie doplniť ich a zatiaľ si odkázaný na slabšie jednotky. Navyše k tomu musíš dávať pozor na zásobovanie armád.
Je to diel série, ktorý zostal, podľa mňa dosť nezaslúžene, pozabudnutý. V aktuálnom stave by som ho určite radil medzi najlepšie novšie diely. Áno, má svoje nedostatky a je zasadením menší a pre niekoho nezaujímavý. Mňa ale bavil a podľa viacero ľudí na internete má najlepšie dobývanie miest zo všetkých Total Warov. Plus niekoľko ďalších zaujímavých systémov. 😉